KO IZBIRATE TISKARJA

Digitalni tisk reši vašo situacijo

01.03.2019

Format tiskovine določa, koliko enakih izvodov ali kako bomo posamezne strani namestili na eno tiskarsko polo. Kako velika bo plošča, iz kako velikega formata papirja bomo izhajali.

Tiskar vedno potrebuje večji papir, kot je končni izdelek. Razlika 1 cm lahko pomeni, da bo moral kupiti večjo vhodno polo papirja in bo lahko odpadek strani zelo velik. To je zelo pomembno pri večjih nakladah in ekskluzivnih papirjih. Tako, kot je veliko proizvajalcev papirja, je tudi komercialnih imen produktov papirja, ki so na trgu. V bistvu imamo za marketing in promocijo zanimive predvsem štiri velike skupine papirjev: Premazni, nepremazni, ekskluzivni in specialni.

Se vam je že kdaj zgodilo, da kljub vsej naglici niste mogli opraviti vseh stvari, ki ste si jih zadali? Ali pa ste enostavno pozabili na zelo pomembno opravilo? Verjamemo, da ste in s tem ni nič narobe. Vsi smo ljudje in vsi se motimo. Edino, kar je hudo pri tem je, da včasih takšne napake hudo drago plačamo. Iz naštetih razlogov smo se v našem podjetju odločili, da poiščemo rešitev za naše stranke in jo ponudimo tudi širši množici. Rešitev, ki jo ponujamo, se s tujko imenuje “print on demand”, v slovenščini pa “tisk na zahtevo” ali “digitalni tisk”. Prednost digitalnega tiska pred klasičnim tiskom, je hiter odzivni čas in nizka cena pri visoki kakovosti.

Ko vam nekdo pošlje pdf, to še ne pomeni, da je pripravljen za tisk. PDF je sicer univerzalni zapis datoteke, ki jo večina enostavno bere, pri zapisih le-teh pa je lahko več problemov. PDF je lahko narejen tudi iz Word-a. Za tisk to ni primerna datoteka. To pomeni, da je pripravljen v RGB in na minimalni vrednosti resolucije slik (vsaj pri default nastavitvah, kar predvidevam, da niste kot programer nastavili Word na CMYK, 300 dpi slike...). Lahko pa je pripravljen iz InDeisigna, pa so nastavitve napačne.


Dostavimo

Naše tiskovine lahko po dogovoru še isti dan dostavimo po Ljubljani in v roku enega dne po celotni Sloveniji.

Že v 1 uri

Zavedamo se, da je čas v nekaterih situacijah izrednega pomena. Zato omogočamo najhitrejši tisk, kadar ga potrebujete.

kakovostno & dostopno

Imamo sredstva, ki omogočajo vrhunsko kakovost tiska. Pomembna pa je tudi cena, zato uporabljamo materiale in načine, ki so dovolj kakovostni in cen

Želite biti obveščeni o aktualnih ponudbah in popustih?

Prijavite se na e-novice.

S prijavo na e-novice se strinjate, da Pancopy Printstudio, Silvan Dan Pančur s.p., v skladu s svojo politiko zasebnosti do vašega preklica hrani in obdeluje vaše osebne podatke za namen pošiljanja e-novic.